ALASCA is een vwo(plus)- en havo-school. Leerlingen met een vwo- of havo/vwo-advies zijn toelaatbaar. Wij hebben jaarlijks plaats voor 112 nieuwe brugklasleerlingen.

ALASCA volgt de Amsterdamse kernprocedure voor inschrijvingen en aanmeldingen. Meer informatie over deze procedure kunt u hier lezen.  

Als u ondertussen nog vragen heeft over aanmelding/inschrijving op ALASCA, kunt u daarvoor contact opnemen met onze leerlingadministratie:
Mail: a.gobardhan@alasca.espritscholen.nl
Telefoon: 020 - 262 32 40

De procedure
Je gaat de komende tijd aan de slag met het opstellen van je voorkeurslijst. Als je jouw voorkeurslijst hebt ingevuld, kun je je, samen met je ouders, aanmelden op de school die je op nummer één hebt gezet.

Wanneer?
Als je ALASCA op nummer één hebt staan, kun je je van maandag 8 t/m vrijdag 19 maart aanmelden. Aanmelden gaat op afspraak. Voor het maken van een afspraak kun je mailen naar a.gobardhan@alasca.espritscholen.nl. Bellen kan ook: 020 - 262 32 40. Afspraken kunnen doordeweeks worden gemaakt tussen 08.30 - 16.00 uur.

Wat neem je mee?
- Het inschrijfformulier van ALASCA. Dit formulier kun je downloaden door hier te klikken. Misschien zijn er meer leerlingen van jouw basisschool die kiezen voor ALASCA. Op het inschrijfformulier kun je aangeven bij wie je graag in de klas zou willen komen. We kunnen niet beloven dat het lukt, maar we kunnen het wel proberen.
- Je voorkeurslijst. Deze krijg je van je basisschool. Op de voorkeurslijst staat je ELK-nummer en je schooladvies.
- Een geldig legitimatiebewijs.
- Een van je ouders moet mee om een handtekening te zetten.

Wat neem je mee als je niet op een Amsterdamse basisschool zit?
- Op de site van het OSVO kun je een voorkeurslijst vinden die bij jouw basisschooladvies past. Download deze, vul deze in en neem deze lijst mee.
- Het inschrijformulier van ALASCA. Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden.
- Een document waar de naam van jouw basisschool en jouw advies op staat.
- Vraag ook aan je basisschool om een uitdraai te maken van het leerlingvolgsysteem. Als je niet op een Nederlandse school hebt gezeten, neem je jouw laatste rapporten mee en zoveel mogelijk documentatie waaruit jouw schoolniveau blijkt.
- Een geldig legitimatiebewijs.
- Een van je ouders moet mee om een handtekening te zetten. 

Zij-instroom
Je kunt je interesse voor een overstap naar ALASCA kenbaar maken door een mail te sturen naar info@alasca.espritscholen.nl. Daarin lezen wij graag wat de reden van de overstap is en om welk leerjaar het gaat. Verder hebben we onderstaande documenten nodig.
- Meest recente cijferlijst
- Meest recente absentieoverzicht
- Motivatiebrief
Pas aan het eind van dit schooljaar wordt duidelijk of er plek is in de jaarlaag waarin je in wilt stromen. We nemen aan het eind van het schooljaar contact met je op, mocht er een plek vrij zijn gekomen. Zo niet, dan ontvang je een mail met de vraag of je voor het schooljaar daarop nog op de wachtlijst wilt blijven staan.